Midlertidig anvendelse > Hvordan kan midlertidige installationer i et byomdannelsesområde skabe aktivitet og byliv i overgangsperioden mellem planlægning, byggeri og ny by?

torsdag den 29. april 2010

Bevægelse i byen

"Vi skal bygge byrum som signalerer at man gerne må bevæge sig og hvor folk nærmest har svært ved at lade være fordi omgivelserne inviterer til det"
Mikkel Rugaard, Streetmovement

En ny bevægelse er ved at tage springet ind i byudviklingens verden. Læs mere i maj måneds udgave af magasinet KBH, hvor også projektet på Carlsberg er nævnt.

Aktiverende arkitektur og byplanlægning

Aktiverende arkitektur og byplanlægning - 50 eksempler på udvikling af attraktive og aktive byrum.

Formålet med kataloget er at give inspiration samt anbefalinger til hvordan der kan skabes attraktive forhold til bevægelse og fysisk udfoldelse i forskellige typer af byrum som f.eks. pladser, parker, stisystemer, tagflader, boligområder, havneområder, erhvervsområder, skolegårde mv.

Inspirationskataloget indeholder 50 eksempler fra ind- og udland på, hvordan eksisterende byrum kan omdannes til steder, hvor folk har lyst til at bevæge sig. I publikationen kan man bl.a. se et eksempel på etablering af en midlertidig boldbane i Siena i Italien, Urban Fitness under en motorvejsbro i Kina, inspirerende cykel- og gangforbindelser i Tingbjerg i København samt sportsbaner på japanske hustage. Gennem eksemplerne illustreres det, hvordan et rum i byen ved kreativ bearbejdning og brug af simple virkemidler kan transformeres til et attraktivt og aktivt byrum, der kan rumme en bred vifte af fysiske udfoldelser.

Udover eksempler præsenterer kataloget nye planlægningsikoner, der kan anvendes som konkrete værktøjer i forbindelse med udviklingen af aktiverende arkitektur i byplanlægningen. Målgruppen for inspirationskataloget er politikere, planlæggere, arkitekter, rådgivere, investorer og andre med interesse for at udvikle aktive og bevægelsesfremmende byrum.

Download katalog: http://www.idan.dk/Nyheder/768byplanlaegningsbog.aspx

onsdag den 28. april 2010

Arbejdsmøde 5. maj 2010

Carlsberg Ejendomme kl. 9.00-11.00.

Agenda
> beslutning om endelig plan - herunder prioritering og økonomi
> beslutning om udformning af pladser - herunder prioritering og økonomi
> afklaring af omfang for færdiggørelse til indvielse
> tidsplan og det videre forløb

Workshop 23. april 2010















Carlsberg Ejendomme kl. 9.00-13.00.

Agenda
> indstilling
vi introducerer indstillingen og går hermed i dybden med forslagenes enkeltelementer.
> overordnet plan
fælles udarbejdelse af overordnet plan for området med udgangspunkt i de to idéforslag.
> målgrupper
> organisering
> tidsplan



Faste læsere