Midlertidig anvendelse > Hvordan kan midlertidige installationer i et byomdannelsesområde skabe aktivitet og byliv i overgangsperioden mellem planlægning, byggeri og ny by?

onsdag den 31. marts 2010

"1:1000 eller 1:500?"

Emne: Krav til aflevering

Spørgsmål: "Mht afleveringsformen, kan man forestille sig at man kan aflevere 1:1000 og 1:200 i stedet for 1:500 og 1:200?"

Svar: "Ja. Det er nu op til teams selv, om man afleverer områdeplan i 1:1000 eller 1:500."

Byer skal være forskellige

Interessant indslag på P1 29. marts 2010:
http://www.dr.dk/P1/P1Formiddag/Udsendelser/2010/03/17132801.htm

'Alle de danske byer konkurrerer med hinanden om at tiltrække borgere, virksomheder og investeringer, men i kampens hede ender byerne med at forfølge de samme udviklingsstrategier. Resultatet er, at alle byer ender med at være ens, mener arkitekten Helle Juul. Hun håber at kunne give inspiration til at skabe nogle bedre byer, som er forskellige, giver plads til mange slags mennesker og som kan udvikle sig med tiden.'

P1's meditative facon, hvor alt foregår i 20% lavere tempo end livet generelt, kan være godt, mens der arbejdes løs!

mandag den 29. marts 2010

"Hvad betyder dokumentation"?

Emne: Krav til aflevering

Spørgsmål:
'Under 'Aflevering' i programmet står der 'dokumentation for at forslaget kan realiseres indenfor den økonomiske ramme' – på hvilket niveau skal vi aflevere'?

Svar:
"Det skal være sandsynligt, at forslaget kan realiseres indenfor den økonomiske ramme. Der efterspørges ikke et færdigt budget, men gerne et overslag, hvor forslagsstilleren selv argumenterer for, at forslaget sandsynligvis kan holde sig indenfor den økonomiske ramme."

Arkitektur + Parkour

Den dansk-producerede dokumentarfilm 'My Playground' er netop udkommet på dvd. Parkour og streetrunning sat sammen med interviews skaber nye fysiske fornemmelser for den arkitektur, vi omgiver os med.

Filmen er lavet af Kaspar Astrup Schröder, der i halvandet år med sit kamera har udfordret opfattelsen af rum med parkour og streetrunning som redskab. Filmen udforsker, hvordan oplevelsen af arkitekturen forandrer sig med bevægelsen, mens arkitekturen samtidig forandrer dem selv.

Teaser fra filmen: http://www.cphx.dk/#/401374/

Faste læsere